back to list

Peñíscola


Staden Peñíscola, i norra delen av regionen Valencia, ligger på en privilegierad plats på den spanska Medelhavskusten.

Peñíscola är känd för sitt fjortonhundratalsslott, vilket är bland de viktigaste historiska och konstnärliga arven i landet. Det dominerande slottet ger en underbar vy över den gamla staden och omgivningar.

Byn har en charmig blandning av ca 510 bostäder som är byggda runt smala slingrande gator som än i dag behåller sina egenskaper från den ursprungliga medeltida strukturen. En promenad genom dessa kullerstensgator får en att upptäcka charmiga platser med många mysiga restauranger och barer.

En magisk medeltids stad vid Medelhavet blandat med naturparker, stränder och vikar gör att Peñíscola kan erbjuda en oförglömlig semester.

ThumbnailStränder


Thumbnail


Peñíscolas kust är uppdelad i två helt olika halvor av en halvö där den gamla stadskärnan ligger, och domineras av slottet Papa Luna. Stränderna i norr börjar med en bred vik med fin, gyllene sand som öppnar sig utmed en ändlös strand som sträcker sig så långt som till Benicarló. Detta är det mest kosmopolitiska området där de mest populära hotell, restauranger och nöjesställen ligger. Den pittoreska fiskehamnen i söder fungerar som skydd för en annan vik som utgör början på en klippig kust med små, avskilda vikar vars kristallklara vatten är perfekt för dykning. Vid kanten av Sierra de Irta där klippväggar svävar blir landskapet mer spektakulärt. Vissa vikar är bara åtkomliga från havet, men är väl värda ett besök.

Peñíscola har en medeltemperatur på 15 grader året runt, och räknar med en befolkning på cirka 7.890 invånare, med en stor andel från andra europeiska länder.

Vad man kan göra


Bra väder och milda temperaturer gör detta till en idealisk plats för att ta del av ett brett utbud av aktiviteter eller att dra nytta av det lugn och ro som garanteras av denna stora småstad. Vi är glada att kunna erbjuda dig en rad aktiviteter som vi hoppas att du tycker om.

Thumbnail

Sierra Irta

Naturparken Sierra Irta är vår bästa bevarade skatt. En idealisk plats för vandring, mountainbike eller simning i någon av de 15 vikar som finns eller bara promenera längs kusten och njuta av naturen. Full av klippor, stränder och vikar, löper bergskedjan i 15 kilometer längs kusten bildande ett spektakulärt kustlandskap.

Vad som gör denna vy unik är kombinationen av berg och hav inom några meter. De högsta topparna har en fantastisk utsikt över kusten: du kan även få en glimt av Columbretes öarna i fjärran.

Thumbnail

Columbretes öarna

Columbretes öarna är en utmärkt destination för dykentusiaster tack vare sikten i dess kristallklara vatten och den stora variationen och mängder djur- och växtarter som finns där.

Du kan besöka öarna både på sommaren och på vintern, men eftersom det är ett skyddat naturreservat är antalet besökare begränsat, man måste hyra en båt och be om lov för att komma dit.

Gastronomi


Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail


Fiske, nära knuten till den lokala befolkningen har haft ett stort inflytande i utvecklingen av otaliga smaker och dofter med anknytning till havet i Peñíscola under århundradena. ”Suquet de Peix” (fiskgryta), skaldjur, "caragols punxents" (sniglar), kräftor och räkor är bara några exempel på rikedomen i vår gastronomi.

Maten i Peñíscola tillhör den berömda hälsobringande medelhavskosten. Kronärtskockor, sparris, lök, aubergine, bondbönor blir tillsammans en utsökt maträtt. Och vi får inte glömma riset som, tillsammans med de finaste skaldjur och färska råvaror som växer i området, är mer än tillräckligt för att tillfredsställa även den mest kräsna av gommar.

Peñíscola har flera restauranger där besökarna kan smaka dess mat. Finns det ett bättre sätt att njuta av dessa tillagade rätter än att sitta och äta i den avkopplande miljön i Gamla stan, längs de fem kilometer av kust vid någon av de smala kullerstensgator som är det mest värdefulla för den lokala befolkningen eller njuta av utsikten av Medelhavet och dess vågor som når kusten.

Den gamla stan, dess historia och invånare ger alla som besöker Peñíscola intrycket att tiden har stannat för att ge besökaren en unik upplevelse.