tillbaka

Oropesa


Variation är skillnaden man kan notera när man pratar om Oropesa del Mars kustlinje, som delas i två av en udde med samma namn. I norr finner vi mer än 2 km av orörd sand och grus utmärkt för fiske och dykning. Stranden övergår sedan i en livlig urban strand med finkornig sand och utrustad med alla faciliteter. Udden fungerar som skydd för den breda stranden La Concha och blir en utmärkt plats om man vill prova vindsurfing. Mellan spetsen av den iberiska staden och marinan ligger en liten vik som är ett perfekt naturligt solarium. Den moderna hamnen har en seglarskola och det finns också en dykklubb som organiserar dyk i området och på Columbretes öarna. I söder blir kusten robust och klippor förekommer i ytterkanten av Sierra de Oropesa. Mot Benicàssims gräns finns avskilda stränder bland vilka vi kan hitta Les Playetes Bellver och La Renegá.

ThumbnailStränder


La Concha

Thumbnail


Som namnet antyder är det en vik-formad strand skyddad från vindar och strömmar på grund av sin naturliga utformning. Den har fin gyllene sand med avgränsade zoner för alla typer av genomförbara aktiviteter på en strand.

Morro de Gos

Thumbnail


Öppen strand med strandpromenad som har en icke helt urbaniserad zon. Detta medför att stranden kan nås med bil. Perfekt för att idka vattensporter.

Oropesa la Vella Viken

Thumbnail


Vi hittar den här viken skyddad av det berg där det ligger rester av en tidigare iberisk bosättning, Oropesa la Vella. Denna lilla vik av fin sand, lugna, grunda vatten och låg beläggning är bra att varva ner på och läsa en bra bok. Den har en längd på 120 meter, en genomsnittlig bredd på 50 meter, semi-urban karaktär med fin gyllene sand. På andra sidan viken ligger den moderna marinan.

Utflykter


En promenad genom den gamla staden ger besökaren möjlighet att upptäcka hörn som påminner om medeltiden. Dessa varvas med moderna dekorativa element såsom de skulpturer som har blivit prisbelönta i kommunala tävlingar. Man kan besöka slottet av medeltida ursprung uppe på kullen, den högsta punkten i området, varifrån en fin utsikt av en stor del av La Plana erbjuds. Från strandpromenaden i La Concha är det möjligt att gå upp till marinan, utgångspunkten för många utflykter till naturreservat på Columbretes öarna.

Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail

Gastronomi


Thumbnail
Thumbnail
ThumbnailOropesas gastronomi blandar skaldjur med naturliga råvaror man odlat. Paella, traditionell i hela regionen, sticker ut bland de många sätten att tillaga ris. Det kan göras svart med bläck från bläckfisk ”Arroz Negro”,” Arroz caldoso” (liknande risotto) eller ”Arroz al Horno” som tillagas i ugnen. Sötsaker som gjorts med mandel är en typisk specialitet.