tillbaka

Moncofar


Moncofa är en folkrik kommun har den genom att sikta in sig på turism och bostadsutvecklig, skapat många möjligheter för fritidsaktiviteter och den service som behövs för denna utveckling. Därför har man chansen att njuta av stranden med ett stort utbud av vattensporter och delta i andra aktiviteter som anordnas där. Bara en kilometer från centrum ligger kustområdet med sin sex kilometer långa strand. De mest framstående badstränderna är Pedrarotja, El Grao, El Masbo, Belcaire, Beniesma och L'Estanyol. Vattenkvaliteten på stränderna är utmärkt liksom servicen på dom, och som tillägg till det har man också anpassat stränderna för funktionshindrade.

Moncofas kust är en idealisk plats för att utöva många vattensporter, som segling, surfing, sub aqua etc.


ThumbnailBeaches


Thumbnail


Moncofa är hav, Moncofa är stränder, sola, lyssna på vågornas skvalp och känna havsbrisen träffa ditt ansikte. Då är det dags att ryckas med av sinnena. På sin 6 kilometer långa kustlinje erbjuder Moncofa olika stränder, släta stenar och sandstränder som det finns 16 av. "Playetas", där du kan hitta Pedraroja som är en urbaniserad strand, Grau i Masbo, perfekta för alla typer av vattensporter och lugna stränder som Belcaire, Beniesma och Estanyol, platser där du kan njuta av rent vatten i full kontakt med naturen. Detta är en dröm för alla som älskar total avkoppling och frihet dominerad av den blåa horisonten.

Activities


Några kilometer från Moncofar ligger Vall d'Uixo, där vi kan besöka grottorna San Jose. Den underjordiska floden i grottorna i San Jose är en naturlig grotta av enastående skönhet. Ett besök i den längsta farbara underjordiska floden i Europa gör att du kan utforska djupet av jorden i en avkopplande båttur i lugna vatten. Du kan beundra de nyckfulla former av stenar som inverkan av vattnet har format under tusentals år, lyssna till tystnaden, känna sorlet av vattnet, höra ekot av en fallande droppe vatten på en underjordisk sjö, upptäcka ett vackert landskap som naturen har bevarat hemligt sedan tidernas begynnelse till idag.

Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail

Gastronomy


Thumbnail
Thumbnail
ThumbnailTusen smaker, om något kännetecknar köket i vårt land så är det det stora utbudet av produkter och obegränsade möjligheter till att förbereda och laga mat. Den baseras huvudsakligen på färska råvaror från jord eller hav som ger en garanterad kvalitetsstämpel.

Från mark och fält kommer massor av råvaror som tomater, lökar, bönor, sallad, lima bönor, paprika och auberginer. Det som förtjänar ett särskilt omnämnande är ”L'Alla tot Melo” och” Melo d'alger” , meloner med en ideal smak som är kännetecken för Moncofa.

Med råvaror från havet lagas de bästa risrätter som "Arrós en banda", "rossejat de gamba y Galera" (olika typer av risrätter med skaldjur) eller paella med skaldjur Det finns också kända risrätter med lokala råvaror såsom ris med kål, ris med bönor och rovor eller traditionell paella. All denna variation i detta omrade där även apelsinen är viktig, och där de mest utsökta smaker av mandariner, klementiner tilltalar alla från de äldre till de yngsta.