tillbaka

Benicassim


Benicàssim ligger 12 kilometer norr om Castellón. Den har en uppskattad befolkning på cirka 19.000 invånare som ökar väsentligt under sommaren, främst med inhemsk turism.

Benicàssims sex kilometer långa sandstränder har tilldelats EU:s blåa flagga för välskötta stränder sedan 1987. Strandzonen är indelad i fem stränder, där det även finns en strandpromenad.

Provinsen Castellón och i synnerhet Benicàssim erbjuder många aktiviteter som du kan dra nytta av på din fritid. Kulturella, sports- och underhållningsaktiviteter som tex. teater, golf, surf, segling, bio på stranden, kan varvas med att helt enkelt bara gå barfota i sanden och andas friskt havsluft. Det finns också bra cykelvägar längst kusten och även i bergsområdet, där man även kan vandra. Man kan också besöka marknaderna och byarna som ligger inått landet med omfattande historiskt arv.

Benicàssim har ett utmärkt klimat som gör att du kan ägna dig åt de utomhusaktiviteter du vill eller bara ta en lång promenad och njuta av din vistelse.

ThumbnailStränder


En välskött strandpromenad och en rad gamla villor är ett kännetecken för en fin badort som har en stor fin gyllene sandstrand. Strandområdet är indelat i fem olika stränder:

Thumbnail

Voramar

Samspelet av natursand och en vågbrytande pir har gett stranden Voramar en avundsvärd yta med fin gyllene sand. Omgivningen avgränsas av en välskött strandpromenad som ligger precis bakom de traditionella villor som är en av de karaktäristiska kännetecknen för Benicàssim.

Att promenera längs strandpromenaden är väldigt populärt, men man kan också hyra tex. trampbåtar, vattenskidor, kajaker och surfingbrädor.

Thumbnail

Heliopolis

Här kan du promenera på en strandpromenad, där medan du njuter av havet kan besöka ”Library of the Sea” under sommaren. Det finns också en cykelväg som ansluter Benicàssim med Castellón.

Under sommarsäsongen anordnas aktiviteter såsom gymnastik, underhållning och filmvisning på stranden. Man kan även hyra båtar och surfbrädor.

Thumbnail

Torreon

Uppkallad efter det magnifika tornet med utsikt över denna strand, som är en av de mest besökta under hela året. Det ordnas många evenemang under dagarna och även på kvällarna hela sommaren, som ”Festival of Habanera” eller ”Noche de San Juan” (Midsommarafton), och även bio visas på stranden. Det anordnas också gymnastik och många tävlingar på stranden.

Det finns volleybollplaner och lekplatser för barn samt uthyrning av parasoll, solstolar och trampbåtar under sommaren.

Almadraba

Stranden Almadraba är en utmärkt strand som har byggts ut med natursand. En strandpromenad löper längs sträckan av fin sand och några pirar separerar den från de angränsande stränderna och förhindrar vågor. Stranden är anpassad för att underlätta bad för personer med nedsatt rörlighet.

Det är den södra förlängningen av stranden Voramar, så dess egenskaper är likartade. Liksom stranden Voramar ger Almadraba en känsla av lugn. Det är en långgrund sandstrand. En av dess viktigaste egenskaper är att det är en lättillgänglig strand. Det finns landgångar till stranden från strandpromenaden.

Els Terrers

Skyddande vågbrytare ger stranden en oval form, där den ligger skyddad från strömmar och bildar två inlopp mycket lämpliga för bad. Där ligger även en seglarskola och ett vandrarhem som ger det en ungdomlig atmosfär.

AktiviteterThumbnail

Columbrete Islands

Columbretes är några öar, 50 kilometer från kusten, av vulkaniskt ursprung i en skärgård. Idag är skärgården en del av ett naturreservat som är hem för några hotade arter.

Från toppen av Monte Bartolo i Benicàssim är de synliga på en klar dag.

Columbrete öarna är ett utmärkt resmål för dykentusiaster tack vare sikten i dess kristallklara vatten och den stora variationen och mängder av djur-och växtarter som finns där.

Du kan besöka öarna både på sommaren och på vintern, men eftersom det är ett skyddat naturreservat är antalet besökare begränsat.

Thumbnail

Via Verde

”Vía Verde” (Gröna vägen) är en cykelväg längs kusten mellan semesterorterna Benicàssim och Oropesa med robust natur.
Sträckan är 5,5 km. Man kan även ta en promenad på denna cykelväg. Det är en tur där vackra underbara vikar och klippor kan ses utmed kusten till Oropesa.

Thumbnail

Karmelitklostret

Detta karmelitkloster tillhör Carmelite orden. Det byggdes på sjuttonhundratalet. Inne i klostret finns det ett litet men intressant museum där vi kan se ett antal konstverk och föremål av stort historiskt värde.

Det gamla klostret ligger i bergsdalen, ca 500 meter från dagens. År 1783, på grund av en serie kraftiga regn och jordskred, skadades byggnaden så allvarligt att Karmelitbröderna var tvungna att hitta en ny plats för orden.

Desierto de las Palmas

Förklarad naturreservat i oktober 1989 på grund av dess ekologiska betydelse, skönhet och möjligheter för rekreation. Denna plats av 3,293 hektar har en topphöjd på 729 m. Därifrån kan du se ”Las Columbretes” öarna.

Gastronomi


Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Benicàssims matkultur kännetecknas av dess mångfald av råvaror från medelhavskosten.

Fisk och skaldjur, stekar, kryddade grytor, paella och andra risrätter är en del av kokkonsten i Benicàssim.

Råvaror från havet utgör grunden för en rik och varierad kokkonst i Benicàssim. Multefiskar, räkor, tillagade enligt olika recept och paella, med dess många varianter ger härliga smaker av saftig medelhavskost.

Som efterrätt bjuds varierade bakverk eller frukt, såsom muscat-druvor och apelsiner från Benicàssim. Dessa kan kombineras med den berömda Carmelite likören, producerad av munkarna i ”Desierto de las Palmas”. Men förutom de inhemska, har Benicàssim många matställen från fina restauranger till typiska barer; tapas, hamburgare, Kina- och Italienska restauranger.