tillbaka

AlcoceberThumbnail

Alcoceber på Costa del Azahar kusten är inklämt mellan Medelhavet och Sierra de Irtas bergskedja. Staden är belägen nedanför Sierra de Irta. Det är en vacker plats där du kan njuta av 10 kilometer strand och sanddyner. Alcoceber är en fascinerande plats att utforska: historiskt, kulturellt, även charmigt och med massor av aktiviteter för besökarna.

Stränder


Det finns 10 kilometer kust att njuta av i området kring Alcoceber. ”Las Fuentes” stranden är den mest besökta och har ett passande namn, ”Las Fuentes” (Källorna). Färskt vatten sipprar fram där och rinner till havet.

Vid ”Carregador” och ”Romana” stränder hittar man sanddyner med en yta på 6.000 m². Det finns många andra vikar och stränder och massor av områden att utforska längs kusten.

Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail

Aktiviteter


Staden erbjuder också olika aktiviteter och sevärdheter. I hamnen är det möjligt att dyka och delta i vattensporter som segling, och även ta chansen att upptäcka Columbretes öarna, som är ett naturreservat. Det finns också en idrottsanläggning med tennisbanor, swimmingpool, fotbolls- och basketplaner.

Thumbnail

Naturområde

Sierra de Irtas naturreservat är en utmärkt plats för vandrare som kan njuta av spektakulära vyer över landskapet. Vegetationen i området är rikt och varierat med många örter såsom rosmarin, lavendel, timjan mm., vilket ger luften en underbar arom. Den norra kusten är vild och robust som Sierra de Irta. Landsvägen leder ner till havet där steniga områden varvas med små vikar med klart vatten, ett paradis för dykning.

Thumbnail

Columbretes

Columbretes är några öar, 50 kilometer från kusten, av vulkaniskt ursprung i en skärgård. Idag är skärgården en del av ett naturreservat som är hem för några hotade arter.

Från toppen av Monte Bartolo i Benicàssim är de synliga på en klar dag.

Columbrete öarna är ett utmärkt resmål för dykentusiaster tack vare sikten i dess kristallklara vatten och den stora variationen och mängder av djur-och växtarter som finns där.

Du kan besöka öarna både på sommaren och på vintern, men eftersom det är ett skyddat naturreservat är antalet besökare begränsat.

Gastronomi


Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail


Som med de flesta spanska kustnära städer, är en hälsosam medelhavsmeny med skaldjur och fisk främsta kosten för området. I Alcoceber serveras de färska och läckra skaldjuren främst med ris. Staden har också, vilken beror till stor del på arabiskt inflytande, en stark tradition av konfektproduktion.